Concert met "Euphonia" Wommels

Na weken van voorbereiding verzorgden CMV “Euphonia” Wommels en Fanfareorkest CWO Groningen op zondag 7 november een try-outconcert in de synagoge te Groningen. Een concert waar de klanken van harmonie en fanfare in hartje centrum samenkwamen.

Harmonie “Euphonia” Wommels, onder leiding van Arnaud Oosterbaan, bereidt zich al geruime tijd voor op twee dubbelconcerten met harmonie St. Michael uit Thorn. Vandaar dat het optreden met CWO een uitgelezen mogelijkheid was om het Russisch programma voor deze concerten alvast ten gehore te brengen. Met werken als Een nacht op de Kale berg van Korsakov en Slavonic March van Tsjaikovski wist Euphonia een waar symfonisch optreden neer te zetten.

CWO, onder leiding van Thom Zigterman, opende na de pauze zeer toepasselijk met Ouverture to the Gadfly van Sjostakovitsj. Vervolgens werden enkele verschillende werken ten gehore gebracht, waaronder het concertwerk Concerto for Fanfare Band van Harrie Janssen, om af te sluiten met Chase the Sun, een arrangement van de hand van Thom Zigterman zelf.

Het concert kan met recht een geslaagde try-out worden genoemd. Niet alleen voor Euphonia, die de aankomende concerten met groot vertrouwen tegemoet kan zien, maar ook voor CWO. Het eerste concert van het nieuwe muzikale seizoen en tevens het eerste concert onder muzikale leiding van Thom Zigterman was ook voor CWO een spannende oefening. Het enthousiaste onthaal van het omvangrijke publiek in de sfeervolle akoestiek van de Synagoge laat echter geen twijfel bestaan over het succes van dit optreden.

Fanfare CWO wenst “Euphonia” Wommels veel succes bij de komende optredens.