Kerstconcert met Choral Voices
Samen met koor Choral Voices organiseerde Fanfare CWO op 12 december een kerstconcert in de St. Josefkathedraal te Groningen. Het kerstconcert, dat al geruime tijd in voorbereiding was door een werkgroep bestaande uit leden van zowel fanfare als koor, bestond uit een programma in de Engelse traditie.

Fanfanre CWO, onder leiding van Thom Zigterman, opende het concert met Gaudete!, een moderne bewerking van een kerstcarol uit de 16e eeuw. Daarna volgden arrangementen van het bekende Normandy Carol en Nimrod. Er was ook ruimte voor een nieuwere werken in het kerstrepertoire, wat tot uiting kwam in de uitvoering van Christmas Day, een nieuw arrangement van muziek van Gustav Holst.

Choral Voices, gedirigeerd door Daniƫl Rouwkema, vervolgde het kerstconcert met de traditionele Engelse carols, waaronder Once in Royal David's City en Sussex Carol. Het koor werd hierbij deels begeleid door orgelmuziek. Daarna bracht een saxofoonensemble van Fanfare CWO onder leiding van Tjeerd Barkmeijer enkele werken ten gehore, waaronder Jesus Child en Carol of the Shepherds.

Het kerstconcert bereikte het hoogtepunt in de uitvoering van A Christmas Fantasy, een potpourri van verschillende kerstliederen van de hand van Danny Oosterman. In dit werk traden Choral Voices en Fanfare CWO gezamenlijk op, wat voor een fraai slotstuk van het concert zorgde.

Het kerstconcert kan niet anders dan als een groot succes worden beschouwd. De fantastische samenwerking tussen de leden van het koor en de fanfare gepaard met het warme onthaal van de muziek door het grote publiek in de St. Josefkathedraal maken dit speciale kerstconcert zeker voor herhaling vatbaar.