Concertconcours te Drachten

Op zaterdag 19 maart nam Fanfareorkest CWO deel aan het concertconcours van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen Friesland en de KNFM te Drachten. CWO, onder leiding van  Thom Zigterman, kwam daarbij uit in de eerste divisie.

Op het concours, dat werd gehouden in de Lawei, bracht CWO de werken Sonata da Chiesa van Rob Goorhuis en het driedelige Concerto for Fanfare Band van Harrie Janssen ten gehoor. Fanfare CWO behaalde een score van 84,4 punten en daarmee een eerste prijs.

Het bondsconcours was tevens een geschikte oefening voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, die over twee weken in de Lawei worden gehouden. Op dit ONFK zal Fanfare CWO het werk Sonata da Chiesa opnieuw ten uitvoer brengen. Met het commentaar van de jury in het achterhoofd en nog enkele repetities en een try-out voor de boeg legt CWO nu de laatste hand aan de voorbereiding voor dit kampioenschap.

CONC