OnWings
Dit jaar werd voor de tweede maal het Internationaal Blazersfestival OnWings! georganiseerd in de stad Groningen. Van donderdag 19 tot zaterdag 21 mei stonden grote delen van Groningen in het teken van de blaasmuziek, met muziekcentrum De Oosterpoort als kloppend hart. Fanfareorkest CWO was één van de orkesten die een optreden mochten verzorgen en wel op zaterdagochtend, in de binnentuin van de Oosterpoort.

CWO, onder leiding van dirigent Thom Zigterman, opende het optreden met enkele delen uit Windows of the World, een bewerking door Floris van der Kooij op muziek van Peter Graham. Amazonia, Rain Forest, Rising Sun en Drums of Thunder passeerden allen de revue. CWO vervolgde het concert met de bekende Riverdance, gearrangeerd door Gert Buitenhuis. Ook daarna bleef het programma sfeervol met de uitvoering van Children of Sanchez, waarbij Marcel van der Sluis een zwoele bugelsolo speelde. Het optreden werd besloten met een bewerking van een bekende opera van Rossini, La Gazza Ladra. Een enthousiast publiek en het fantastische weer maakten het optreden van CWO tot een zeer geslaagd concert.

Fanfare CWO heeft een dankbare bijdrage aan een fantastisch festival mogen leveren. Namens deze weg wil CWO dan ook de organisatie van OnWings! en medeorganisator Gruno’s TNT Postharmonie hartelijk bedanken voor de goede samenwerking.