Donateursconcert met Ferdivedaasje

Het jaarlijkse donateursconcert van Fanfareorkest CWO vond dit jaar plaats op zaterdagavond 26 november en wel in de Synagoge van Groningen. Samen met saxofoonkwartet Ferdivedaasje verzorgde CWO een sfeervol en avondvullend programma.

Fanfare CWO (onder leiding van Thom Zigterman) opende het concert met een uitvoering van het werk Match-rhythm van Jan Bosveld. Daarna passeerden diverse werken de revue, waaronder Diptyque, een tweeluik van Belgische componist Jan van der Roost en Hajj, een muzikale uitbeelding van de islamitische pelgrimage naar Mekka, gearrangeerd door Stephen Melillo.

Saxofoonkwartet Ferdivedaasje vulde dit programma aan met eigen programma, waaronder Introduction et variations sur une ronde populaire van Gabriel Pierné en de Suite Hellénique van Pedro Itturaldo. Het kwartet besloot het optreden met een uitvoering van A Klezmer Wedding van Mike Curtis; een fraai muziekstuk dat in de passende omgeving van de Synagoge prachtig tot haar recht kwam.

De avond culmineerde in een gezamenlijke uitvoering van het Concerto for Saxophone Quartet van Frigyes Hidas, waarbij Fanfare CWO en Ferdivedaasje gezamenlijk optraden. De uitsmijter was voor Fanfare CWO, die het concert met een uitvoering van het temperamentvolle Danzón nr. 2 waardig afsloot. Het publiek beloonde het optreden met een staande ovatie; de hoogst mogelijke eer voor ieder orkest.

Al met al kunnen we dan ook tevreden terugkijken op weer een prachtig donateursconcert. Via deze weg nogmaals een dankwoord aan de leden van Ferdivedaasje, die met hun virtuoos spel een grote indruk maakten, en de beheerders van de Synagoge, die door de uitstekende samenwerking de organisatie van het concert opnieuw prettig en eenvoudig maakte. Echter, het concert was niet half zo succesvol geweest zonder het publiek, dat ook dit jaar weer in grote getale aanwezig was. Namens Fanfare CWO iedereen hartelijk bedankt!