Concert Fanfare CWO en Romanesca 4-2-2012

Het Dagblad van het Noorden kopte op 19 januari met ‘Blazers CWO versus snaren Romanesca’. Een treffende verwoording van het prachtige concert dat Fanfare CWO in combinatie met het gerenommeerde ensemble Romanesca verzorgde. Op 4 februari was de Immanuelkerk te Groningen de locatie van een concert dat terecht het stempel ‘uniek’ mag dragen.Rom1

Fanfare CWO opende het concert met een indrukwekkende ouverture van de hand van Jan Bosveld, getiteld ‘Match Rhythm’. Hierop volgde een bewerking van ‘Armenian Dances: Part I’ van Alfred Reed, een speels werk vol ritmische kwinkslagen. De rode draad van het concert was de thematische muziekkeuze waarbij  zowel zigeneur-  en oosterse muziekstromingen  als ook mediterraanse invloeden tot uiting kwamen. Romanesca, onder muzikale leiding van Willem Wolthuis, sloot hier naadloos op aan aan met ‘Armeense Dansen’, gevolgd door ‘Armando’s Rhumba’ en ‘Nuages’ (bekend van Django Reinhardt).

Na de pauze vervolgde Fanfare CWO het programma met de werken Hajj en Rikudim, respectievelijk een muzikale vertolking van de islamitische pelgrimage naar Mekka en een bewerking van traditionele Israelische liederen. Romanesca volgde met onder andere een uitvoering van ‘Gelem, Gelem’ en ‘Sirocco’, waarbij Femke Wolthuis de zang verzorgde. Het concert besloot met een fantastische samensmelting van hout en koper in een gezamenlijke uitvoering van ‘Bessarabyanke’. Niet blazers versus snaren, maar blazers en snaren samen!

Het concert met Fanfere CWO en Romanesca kan dan ook niet anders als een groot succes bestempeld worden. Na de slotnoten van ‘Bessarabyanke’ onvingen de muzikanten van CWO en Romanesca een daverend applaus van het publiek dat ook deze keer in grote getale was komen opdagen. Rest ons alleen nog om ook langs deze weg iedereen nogmaals hartelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen die dit concert tot een groots succes maakten!

Rom2