Fanfare CWO Europees Kampioen tijdens Rasteder Musiktage 2012

In het laatste weekend van juni stond het zonovergoten Rastede weer volop in het teken van de blaasmuziek tijdens de 57e editie van de Rasteder Musiktage. Bands uit alle hoeken van de wereld reisden af naar het Duitse plaatsje om zich te meten in de show-afdeling of de concertwedstrijd. In deze laatste categorie deed Fanfare CWO mee in de strijd om het Europees Kampioenschap.

Omwille van de onlangs aangescherpte regelgeving moest het oorspronkelijke programma – een volledige uitvoering van de werken ‘Sinfonietta no. 4’ van Philip Sparke en ‘Spectrum of the Sky’ van Jan de Haan – aangepast worden waardoor slechts enkele delen van beide werken ten gehore konden worden gebracht. De uitvoering van beide werken werd door de jury beloond met 95.083 punten, waarmee Fanfare CWO tot Europees kampioen in de “Konzertbewertung” werd uitgeroepen. Ook dirigent Thom Zigterman viel in de prijzen en werd tot beste concertdirigent uitgeroepen. Fantastische prestaties!

Met dit hoogtepunt eindigde voor CWO het muzikaal seizoen 2011-2012, een seizoen dat met alle recht geslaagd genoemd mag worden. De mooie concerten in de Synagoge en Immanuelkerk van Groningen liggen nog vers in het geheugen en de fantastische prestaties op de ONFK en nu de Rasteder Musiktage bieden perspectieven voor de toekomst! Fanfare CWO wil iedereen die zich dit seizoen heeft ingezet om bovenstaande evenementen tot zulke successen te maken nogmaals hartelijke bedanken. Tot ziens in september!

kampioen_rastede_2012