Nieuwjaarsconcert met Frysk Fanfare Orkest

CWO luidde op 13 januari op muzikale wijze het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert in de Synagoge te Groningen. Dit concert, dat gezamenlijk met het Frysk Fanfare Orkest werd georganiseerd, vond gretig aftrek bij het publiek dat opnieuw in grote getale was komen opdagen.

Waar klassiekers als de Happy New Year niet op het programma konden ontbreken was er ook ruimte voor andere, atypische muziekstukken. Zo passeerden onder andere “Pastime With Good Company”, “That’s the Way I Like ‘Em (een medley van een selectie pop-nummers) en  “Batman” de revue.

Ook het Frysk Fanfare Orkest speelde een interessant programma. Het FFO speelde afwisselend grotere werken als "Oureana" en "Polovtsian Dances", maar ook koraalmatige nummers als het bekende "Abide With Me" ontbraken niet op het programma.

Ter afwisseling van de orkestbezetting speelde een speciaal voor dit concert geformeerd koperensemble, bestaande uit leden van CWO, een bewerking van ‘Puttin’ on the Ritz’. De swingende uitvoering van dit nummer kon rekenen op groot applaus.

Ook was er ruimte voor solistische optredens. Bugeliste Yfke Kampen trakteerde het publiek op haar zangkunsten met een uitvoering van “I’ve got the Music in Me”, begeleid door CWO. Een muzikaal hoogstandje wat eveneens een daverend applaus opleverde!

Ter afsluiting van het concert speelde CWO de bekende “Radetzky Mars” – een bijna verplicht nummer op ieder nieuwjaarsconcert van betekenis. Deze beroemde, door Johan Strauss gecomponeerde mars bleek ook in de Synagoge van Groningen uitstekend tot zijn recht te komen.

Zoals duidelijk werd is er ook in het nieuwe jaar nog volop belangstelling voor de fanfaremuziek. Het is hartverwarmend om te zien hoe een regulier concert in hartje Groningen nog kan rekenen op zo veel publiek!

In het bijzonder wil CWO de beheerders van de Synagoge bedanken voor de gastvrijheid en de medewerking – het is dankzij jullie weldenkendheid dat ook dit concert tot een groot succes kan worden gerekend.

Echter ook het Frysk Fanfare Orkest heeft een enorme steen bijgedragen aan dit concert. Het was een eer om dit toporkest te mogen ontvangen en tezamen te kunnen musiceren.

Nu het nieuwe jaar op een waardige manier is geopend kan CWO zich weer op de toekomst richten. Met het Wereld Muziek Concours voor de boeg kan het orkest zich opmaken voor een periode van intensieve voorbereiding en muzikaal hoogstaande concerten.

Samen met Gruno’s Postharmonie geeft CWO op 1 juni een try-outconcert in de Immanuelkerk te Groningen om deze periode in te luiden. Graag zien wij u ook dan weer!