CWO 45 jaar

CWO 45 jaar!

Vandaag viert Fanfare CWO haar 45-jarig jubileum! Op 1 maart 1968 ontstond CWO uit het samenvoegen van de Groninger fanfares Wilhelmina en Oranje. Op dit moment is CWO een bloeiende vereniging waar aan de ene kant het instuderen en uitvoeren van mooie en uitdagende muziek belangrijk is, maar waar daarnaast het sociale ook zeker een grote rol speelt!

Ons jubileum willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Voor de komende periode staan er meerdere bijzondere evenementen op het programma. Om het jubileumjaar een bijzonder tintje te geven hebben we besloten om een compositieopdracht te verstrekken. De keuze is hierbij op de Nederlandse componist Jan Bosveld gevallen. Zijn eigenzinnigheid en innovatiedrang zijn voor Fanfare CWO de doorslaggevende redenen geweest om hem te benaderen. De compositie, die de titel “Prepare for Impact” draagt, zullen wij op zaterdag 20 juli ten gehore brengen op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waar Fanfare CWO alweer voor de vierde opeenvolgende keer aan deel zal nemen.

Daarnaast staan er in het jubileumjaar diverse concerten gepland, zoals op 1 juni wanneer wij samen met Gruno’s Postharmonie in de Immanuelkerk te Groningen op zullen treden. Of wat te denken van het jaarlijkse Donateursconcert in november 2013!

Het jubileumjaar zal echter worden afgetrapt met deelname aan het concours van de CBMGD/OMF op zaterdag 23 maart in Martiniplaza, Groningen.

Blijf onze website en Facebook in de gaten houden voor verdere updates van ons programma!