Dubbelconcert Groninger Orkesten

Dubbelconcert Groninger Orkesten ‘Gruno’s Postharmonie’ en ‘Fanfareorkest CWO’

Zaterdagavond 1 juni 2013 wordt er een bijzonder dubbelconcert gegeven door ‘Fanfareorkest CWO Groningen’ en ‘Gruno’s Postharmonie’ in de Immanuelkerk te Groningen.

Het idee voor dit dubbelconcert van twee gerenommeerde orkesten uit de stad Groningen is in 2012 ontstaan. In onderling overleg zijn we er in geslaagd om een interessant concert te organiseren. Het programma van het concert zal zeer gevarieerd zijn. Het is voor Fanfareorkest CWO een try-out richting onze deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Op het programma staat onder andere de première-uitvoering van het werk 'Prepare for Impact' van Jan Bosveld, een werk dat speciaal voor ons is gecomponeerd voor ons 45-jarig jubileum en wat wij uit gaan voeren op het WMC komende zomer. Daarnaast zal Fanfareorkest CWO ondermeer het verplichte WMC-werk 'Vita Aeterna' van Alexander Comitas uitvoeren. Het is nog een verrassing wat Gruno’s Postharmonie gaat vertolken op deze avond. Wellicht werken uit hun jaarconcert ‘Music out of Space’ getiteld, maar ook een geheel nieuw concertrepertoire is niet ondenkbaar. Het belooft kortom een waar muzikaal spektakel te worden dat interessant is om te bezoeken!

Dat wij als orkest een werk voor ons jubileum hebben kunnen laten componeren zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van het Prins Bernard Cultuurfonds. Wij zijn het PBCF hier uiteraard zeer erkentelijk voor.

Datum: zaterdag 1 juni 2013 19.30 uur.
Locatie: Immanuelkerk – Overwinningsplein 1 te Groningen, deur open om 19.00 uur.
Toegangsprijs: € 7,50 per persoon.
Reserveringen van kaarten via: reserveren@fanfarecwo.nl