Duoconcert Fanfare CWO en Gruno's Postharmonie

Geslaagd duo-concert

Samen met Gruno’s Postharmonie organiseerde Fanfare CWO zaterdagavond 1 juni een boeiend duo-concert in de Immanuelkerk te Groningen. Het concert, wat al geruime tijd gepland stond en nu ‘eindelijk’ georganiseerd kon worden, is een zeer geslaagd concert geworden!

Fanfare CWO, onder leiding van Thom Zigterman, opende het concert met 'Galileo', een wervelende concert march van Thomas Doss. Gezien dit concert voor Fanfareorkest CWO een try-out richting onze deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) is, werd het verplichte WMC-werk 'Vita Aeterna' van Alexander Comitas uitgevoerd. Daarna werd 'Interlude' van Harrie Jansen gespeeld. Hierna volgde het hoogtepunt voor CWO; de première-uitvoering van het werk 'Prepare for Impact' van Jan Bosveld. Dit werk is speciaal voor CWO  gecomponeerd voor ons 45-jarig jubileum. Wij gaan dit ook uitvoeren als 2e werk op het WMC komende zomer. CWO sloot af met het bij iedereen bekende ‘Skyfall’ van Adele (arr. Philips Sparke) uit de gelijknamige James Bond film.

Gruno’s Postharmonie, gedirigeerd door Ronald Slager, vervolgde het concert met ‘A Symphonic Prelude’ van Alfred Reed en ‘Overture for a special Occasion’ van Philip Sparke. Vervolgens brachten zij 2 mooie werken van John Williams ten gehore; ‘Star Wars’en ‘ET, Adventures on Earth’. GPH eindigde het concert met het swingende ‘Salute to American Jazz’ van Sammy Nestico.

De Immanuelkerk was goed gevuld, het publiek was enthousiast en het concert was een nuttige try-out in de voorbereiding op het WMC; er kan terug gekeken worden op een succesvolle samenwerking van de 2 Groninger orkesten!

Ons volgende concert is op zaterdag 22 juni. CMV Beatrix Doezum organiseert voor de 4e maal het Zomerfestival. Hieraan nemen maar liefst 16 orkesten deel, waaronder CWO. CWO speelt ’s avonds, de toegang is gratis.

Locatie; Kerkgebouw De Haven, Perastraat 13 te Doezum