CWO in het Concertgebouw

“Trappen en toeteren tegen ALS in het Concertgebouw”

Op 22 oktober heeft CWO Groningen bijgedragen aan een bijzonder evenement; de eerste editie van Cycle2TheMusic! Deze indoor cycling marathon vond plaats in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam! Een waanzinnig mooie locatie om op te treden! De stoelen in het Concertgebouw hadden plaats gemaakt voor 200 indoor cycling fietsen.

Tijdens de vier uur durende spinningmarathon hebben ruim 600 mensen op de pedalen gestaan om geld op te halen voor de Stichting ALS. Afgewisseld met DJ Jesse Voorn verzorgde CWO de muziek tijdens het fietsen. Het evenement werd geopend met een optreden van You raise me up, van Ernst Daniël Smid en Marijn van der Laar begeleid door CWO en pianist Rob Stoop. De fietsers hebben fanatiek getrapt op het ritme van o.a. Lord Tullamore, I´ve Got The Music In Me, Mac Arthur Park, Skyfall, Deep Purple Medley, Arsenal en Wedding Dance.

Cycle2TheMusic was een initiatief van Stichting VoorALSnog en genereert financiële bijdragen ten behoeve van Stichting ALS Nederland. Het bij elkaar gefietste geld wordt besteed aan onderzoek met als doel om een geneesmiddel te vinden tegen de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS.

Hierbij bedankt CWO Femke Wolthuis, die als presentatrice van dit evenement CWO heeft benaderd om de muziek tijdens Cycle2TheMusic te verzorgen. Tevens bedanken we Corjan Bruin, die voor ons het slagwerk heeft verzorgd.

Cycle2TheMusic wordt een jaarlijks terugkerend evenement. CWO houdt zich uiteraard graag aanbevolen voor volgend jaar!