Kerstconcert 2013

Kerstconcert CWO & PBG

Op donderdag 19 december vond in de Nieuwe Kerk in Groningen een bijzonder kerstconcert plaats. Fanfareorkest CWO en de Provinciale Brassband Groningen vulden de imposante kerk met warme, sfeervolle klanken.Fanfareorkest CWO onder leiding van Thom Zigterman vulde de eerste helft van het programma. CWO opende het concert met The Call of Christmas, waarin ook de samenzang Komt allen tezamen zat.

Daarna volgden een aantal nummers, die niet per definitie kersmuziek zijn, maar goed in deze tijd van het jaar passen. Zo speelden we Jupiter Hymn van Gustav Holst, Notturno van Jan Bosveld en Bellum et Pax van Stijn Roels. Het nummer You Raise Me Up hebben we in het Concertgebouw gespeeld met Ernst Daniel Smid. Dit nummer hebben we tijdens het kerstconcert opnieuw gespeeld, nu met een erg mooi uitgevoerde solo door Anneke Adema op bugel.

CWO speelde uiteraard ook een aantal ‘echte’ kerstnummers zoals In the Bleak Mid-Winter en Carol of the Shepherds. Als klapper sloot CWO af met de zelfbenoemde “Sky Radio X-mas pop collection”, All You Want for Christmas!

De Provinciale Brassband Groningen verzorgde het tweede deel van het programma. Het regionale orkest, onder leiding van Richard Visser, startte met Immortal Bach van Knut Nystedt. Daarna volgde de samenzang Stille Nacht. Ook de PBG had niet alleen kerstliederen op het programma staan en speelde ondermeer Prelude on Tallis en Forgotten Dreams. Er volgden zowel de oudere kerstnummers zoals Now to God Our King als ook modernere arrangementen als Away in a Manger en Festive Fusion. Een compleet programma met als alom bekende toegift White Christmas.

We kijken terug op een zeer geslaagd en sfeervol kerstconcert in de mooie Nieuwe Kerk. Ons volgende concert staat gepland op 1 februari 2014. We treden dan op met het koor MusicalAnders en zoals hun naam al doet vermoeden staat dit concert in het teken van Musicals!

Fanfare CWO wenst iedereen een hele feestelijke kerst en een knallend en muzikaal 2014!