Voorjaarsconcert 2016

Op zaterdagavond 2 april gaf Fanfare CWO Groningen het Voorjaarsconcert voor een mooi gevulde Immanuelkerk. We begonnen ons concert met het door Karl Veen voor fanfare gearrangeerde Der Barbier von Sevilla. De originele opera van de Italiaan Gioacchino Rossini is één van 's werelds meest opgevoerde opera's. Het programma voor de pauze bestond vervolgens uit stukken rondom het thema Oorlog en Vrede. Zo speelden we onder andere Concertmarch from 1941, The Story of Anne Frank en Heaven on Earth.

Onze presentatrice Fieke Gosselaar praatte niet alleen ons programma aan elkaar maar droeg tussen de muziekstukken door toepasselijke gedichten voor. Fieke is strafrechtjuriste maar ook schrijfster. Juist haar werk als juriste inspireerde haar tot het schrijven van columns en poëzie. Zij heeft een paar van haar columns en gedichten aan ons voorgedragen. Deels was dit in 't Grunnegers. Dat was nog best lastig ontcijferen voor de vele Friezen binnen het orkest!

Na de pauze was het programma 'lichter van aard'. We speelden Jubilance, Symphonic Highlights from Frozen, Leningrad van Billy Joel , het swingende Pasmo en de Trumpet Blues and Cantabile van Harry James met onze trompetsectie als stralend middelpunt.

Ons volgende concert zal op 18 juni in Groningen tijdens het On Wings Blazersfestival zijn! Dit festival stelt zich ten doen de blaasmuziekcultuur in Noord-Nederland te presenteren en stimuleren. Houd onze website en de website van On Wings in de gaten waar in de stad de vele optredens plaats gaan vinden (www.onwings.nl).