HaFaBra Festival 2016 & OnWings!

HaFaBra Festival 2016 & OnWings!

Op maandagavond 23 mei deed Fanfare CWO mee aan het HaFaBra festival 2016 van het Prins Claus Conservatorium. Studenten van het Prins Claus Conservatorium organiseerden dit jaarlijks terugkerende Hafabra-festival. Diverse orkesten namen deel aan dit festival waarna zij beoordeeld werden door een vakkundige jury.

Naast Fanfare CWO namen CMV Oranje uit Bolsward, Fanfare De Bazuin uit Augustinusga, Martini Brassband uit Groningen en Fanfare Harmonie uit Akkrum deel aan het festival. Fanfare CWO had een programma rondom het thema ´natuur’. Zo speelden we Melting the Ice, Aurora Borealis en Alpina Saga.

Speciaal aan deze editie 2016 was de komst van componist Jan Bosveld, hij stond deze avond in "de Spotlight". De orkesten speelden oa iets van zijn composities, die door hemzelf beoordeeld werden.

Als afsluiting van de avond speelden leden uit alle orkesten samen een zogenaamde ´Soundbite´. Dit waren een aantal regels door Jan Bosveld geschreven die als het ware zijn handtekening waren.

OnWings!
Ons concert van Peter en de Wolf gemist? Geen probleem, we gaan het nog een keer uitvoeren! Deze keer gaan we tijdens het OnWings! festival (www.onwings.nl) op zaterdag 18 juni drie keer Peter en de Wolf ten gehore brengen. Dit optreden wordt tot verbeelding gebracht door verteller Kaj van der Plas.

Kaj van der Plas (1980) wordt gezien als een ‘rasverteller’. Met stem en gebaar bespeelt hij de verbeelding en brengt hij een verhaal tot leven. Hij houdt zich daarbij niet in. Een plezier dus om naar te kijken en te luisteren, voor jong en oud.

Peter en de Wolf is onderdeel van een groot muziekfestival in Groningen, waar nog veel meer te zien en te horen is! Loop bijvoorbeeld een van de routes door de stad en ontdek allemaal nieuwe muziek, stijlen en groepen.

Ons optreden is te zien in de HaFaBra route en zal om 13.30, 14:15 en 15:00 beginnen. We zijn te vinden voor het Academiegebouw, aan de Broerstraat.