Derde prijs ONFK 2017

Na een intensieve maar zeer leuke voorbereiding, mochten wij zaterdagavond 13 mei als eerste orkest van de eerste divisie het podium betreden tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in De Lawei.

Wij hadden ons al maanden voorbereid op het stuk Trias Politica van Jan Bosveld. We hebben ons zelfs een weekend lang opgesloten in Musselkanaal om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Daarnaast hebben we een goede try-out gegeven op het door CMV Tida Kira georganiseerde Try-out ONFK Concert op 30 april in de Gastkerk te Zuidhorn.

Met onze vertolking van Trias Politica hebben we 90 punten gehaald, en daarmee zijn we derde geworden! We zijn hier erg tevreden en blij mee! Fanfare Kunst Na Arbeid uit Lunteren behaalde de eerste plek. De tweede prijs was voor het Andels Fanfare Corps.

Iedereen bedankt voor de inzet, ook onze hulpen en natuurlijk Thom Zigterman!

We zijn nu al weer vol enthousiasme bezig voor het Duo-concert met Muziekvereniging Oosterbroek op zaterdag 24 juni. Het concert vindt plaats in MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek om 20.00 uur. Tot dan!