Impressie
PDF Afdrukken E-mailadres

 

 

De klanken van Fanfare CWO klinken sinds 1968 in de stad Groningen. In dat jaar werden de Groninger fanfares Wilhelmina en Oranje samengevoegd tot Fanfare Combinatie Wilhelmina en Oranje. Het repertoire van de fanfare is zeer gevarieerd: van lichte tot klassieke muziek,  van koraal tot een enkele mars.

 

Sinds 2004 speelt CWO in de eerste divisie van de NFCM. Sindsdien heeft het orkest al diverse succesvolle prestaties geleverd. Concoursen en kampioenschappen, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, Rasteder Musiktage te Rastede en het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, staan geregeld op het programma. Maar ook optredens in de binnenstad van Groningen en concerten in samenwerking met andere muzikanten of koren vinden steevast een plaats op de drukke agenda van Fanfare CWO.

 

Fanfare CWO wil de amateurkunst in de stad Groningen bevorderen en doet dat door ook muziek te spelen die afwijkt van het standaardfanfarerepertoire. Een opsomming van de vele projecten en uitvoeringen waar CWO aan heeft deelgenomen staan in het archief.