Waagpleinconcert 2010

Donderdag 24 juni hield CWO een concert op het Waagplein, midden in het centrum van Groningen stad. Door het fantastische weer en de WK wedstrijd Nederland-Kameroen heerste er een gezellige drukte in het centrum. In verband met dezelfde wedstrijd werd besloten om het programma wat inelkaar te schuiven, om zo tijdig voor de wedstrijd klaar te zijn.

Onder leiding van invaldirigent Rof Verbeek opende CWO het concert met Mercury, een wedstrijdmars van Jan van der Roost. Na deze opening bracht CWO nog een aantal andere werken ten gehore, waaronder El Camino Real (een driedelig werk met een Latijns-Amerikaanse stijl) , Symphonic Marches ( een selectie uit filmmuziek van John Williams) en Melting the Ice (een werk gebaseerd op een ijslandse hymne). Het orkest, voorzien van oranje franje gezien de WK stemming, verzorgde al met al een mooie uitvoering, dat ook door het publiek positief werd onthaald.

CWO bedankt de FGMC en drumfanfare VIOS voor hun flexibiliteit en inzet om dit mooie concert binnen een strakke tijdsplanning mogelijk te maken. Maar deze uitvoering was niet mogelijk geweest zonder de inspanningen en medewerking van onze invaldirigent Rolf Verbeek. Langs deze weg willen we Rolf dan ook nogmaals hartelijk bedanken!