Slotweekend Sittard
sittardTer afsluiting van het muzikaal seizoen reisde Fanfareorkest CWO op 9 juli af naar Epen, om daar gedurende het weekend in groepsaccomodatie “'t Zinkviooltje” te verblijven. Met volop zon en ruim 34 graden kon het weekend alleen al vanwege het weer een groot succes worden genoemd.

Op zaterdag vertrok het orkest naar Sittard, om daar in het verenigingsgebouw van de Philharmonie Sittard te repeteren. Hoewel de hoge temperaturuur de muzikanten soms parten speelde, kon er gedurende enkele uren goed gerepeteerd worden. De rest van de dag was men vrij om Sittard te verkennen. Na een heerlijk buffet maakte het orkest zich op voor het laatste optreden van het seizoen; een openluchtconcert in samenwerking met de Philharmonie in de Jardin d'Isabelle te Sittard.

Het openluchtconcert werd geopend met een optreden van het leeringenorkest en de jeugdharmonie. Daarna verzorgde de Philharmonie, onder leiding van dirigente Ingeborg Stijnen, een geslaagd concert met een Spaans-Mexicaans repertoire. Zo speelde de Philharmonie onder andere werken als Children of Sanchez. Tot slot mocht CWO het openluchtconcert met een eigen optreden afsluiten.

Inmiddels waren de weersomstandigheden minder ideaal geworden. Zo werden muzikanten en toeschouwers opgeschrikt door afbrekende boomtakken en maakten harde rukwinden het de muzikanten soms lastig. Gelukkig bleef het nagenoeg droog waardoor CWO het programma kon uitspelen, waarop het orkest met een daverend applaus werd onthaald. Ondanks het weer kunnen we terugkijken op een mooi openluchtconcert.

Helaas was dit optreden niet alleen de afsluiting van het muzikale seizoen, maar ook het laatste optreden van dirigent Paulus de Jong bij CWO. Paulus heeft gedurende enkele jaren CWO naar verschillende hoogtepunten bewogen en tal van geslaagde uitvoeringen gedirigeerd; zonder hem was dit alles niet mogelijk geweest. Wij wensen Paulus dan ook veel succes in zijn verdere carrière en bedanken hem voor de vakkundigheid en het enthousiasme waarmee hij de afgelopen jaren voor CWO heeft gestaan!

Tot slot willen we langs deze weg ook de leden en het bestuur van de Philharmonie Sittard bedanken. Een warmer onthaal hadden we ons niet kunnen wensen en het is dan ook toepasselijk om te eindigen met het motto van de Philharmonie: Ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden.